SHARE   
13 juni

Bierburo Nederlands Nieuwe (PRO)

Bierburo op zoek naar Beste Nederlandse Nieuwe Bier

 

Wat is nou écht Nederlands bier? Om die vraag te beantwoorden schrijft Bierburo van Henri Reuchlin een wedstrijd uit voor Nederlandse brouwers. Wie brouwt het beste ‘Nederlands Nieuwe.’ Het winnende bier wordt onder meer opgenomen in het assortiment van Mitra.

 

‘Nederlands Nieuwe’ is een nieuw bier dat wortelt in de lokale omgeving van de brouwerij. Dat kan zijn door gebruik van lokale ingrediënten, lokale bereidingswijze of door samenwerking met partijen uit de buurt. ‘Nederlands Nieuwe’ is een wedstrijd die open staat voor professionele brouwers.

Een jury met bekenden uit de bierwereld zal de bieren beoordelen, zowel op kwaliteit als op originaliteit en creativiteit. Natuurlijk moet het bier goed in balans zijn. Het gaat niet om ‘hoe gekker, hoe beter’. De winnaar wordt bekend gemaakt op 13 juni 2018. Het winnende bier zal onder andere worden opgenomen in het assortiment van Mitra

Inschrijven

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar NederlandsNieuwe@bierburo.nl. Aan de wedstrijd zijn geen kosten verbonden, anders dan een hoeveelheid van het gebrouwen wedstrijdbier.

 

Inschrijving sluit op 1 maart 2018. Insturen van de bieren kan tot 1 juni 2018.

http://www.bierburo.nl

Binnenkort

23 mrt 2019 Bier & Big End Of Winter: craftbeer & food festival (Eindhoven) »
24 mrt 2019 - 25 mrt 2019 Multi Bier Xperience (Helmond) »
24 mrt 2019 Barrel Aged Beer Festival (Rotterdam) »
30 mrt 2019 Ouddorps BierFestival »
30 mrt 2019 Hop & Hist Speciaalbier festival (IJzendijke) »
complete agenda