SHARE   
05 juli

Bierkaai avond juli

Verenigingsavond van Amsterdamse brouw Vereniging de Bierkaai.

 

Deze maand:

 

Parti-Gyle Brewing
Het stond al een tijd op Jan Dre zijn lijstje: Parti-Gyle Brewing. Een bier brouwen met meerdere runnings spoelwater, waardoor je (als je het wort splitst in aparte pannen) wort van verschillende sterktes overhoud.
Een paar weken geleden ging het er al over bij het bezoek van Ron Pattinson bij De Bierkaai. Daarna heeft Jan Dre besloten om het eens eenvoudig te proberen. Na het maischen de kraan van zijn brouwketel openzetten, wort opvangen en tegelijkertijd spoelen van bovenaf.
Hij heeft er uiteindelijk twee totaal verschillende bieren van gemaakt; een Saison en een Quadrupel. Proeven?

 

Bier verhalen voor de vakantie
De vakantie tijd staat weer voor de deur en de meeste trekken er weer op uit. Als hobbybrouwer ben je natuurlijk altijd opzoek naar die ene bierige plek op dat paradijselijke plekje. Onze mede Bierkaaiers gaan jullie vertellen welke zij al bezocht hebben en waar deze plekken zijn.

 

Bier van de maand

Deze maand heeft Emiel een Scottisch Export Ale gebrouwen voor de bierkaai avond. Dus kilt aan en komt proeven!

Het Bierkaaifustje van 9 liter staat ook weer klaar om gevuld te worden, wie pakt hem op? We zoeken nog kandidaten voor oktober, november en december. Tijd zat dus.

Wil jij ook een Bier van de maand brouwen en deze afvullen op een 9 liter keg? Meld je aan bij één van de bestuursleden voor meer info.

 

Bierkaai brouwdag 2019
14 September op de dijk van Volendam bij café de Dijk. Brouwen tussen honderden Chinezen wie wil dat nou niet. Wat een prachtige locatie om je bier te brouwen. Hou je mail in de gaten voor nog meer details en inschrijven voor deze unieke brouw locatie.

 

Vakantiebieren
Ben jij ook al je vakantie aan het plannen? Check je natuurlijk even of er leuke brouwerijtjes in de buurt zijn!
Neem jij ook een paar lekkere vakantiebiertjes mee om te laten proeven?

 

Onderwerpen zijn altijd onder voorbehoud.

 

Er is ruimte voor eventuele andere onderwerpen of aanpassingen in het programma van de avond. Heb je nog een idee of wil je graag iets onder de aandacht brengen neem dan contact met ons op via info@debierkaai.net.

 

LET OP! Dit betreft een avond voor leden van de vereniging en introducés. Wil je lid worden of een keer en avond bijwonen dan is het mogelijk om je aan te melden via de contactpagina op onze website.

 

Alle leden en eventueel andere genodigden ontvangen vooraf altijd nog een uitnodiging met daarin de definitieve agenda en locatie.


Aanvang: 19:30 - 23:00
Adres:
De Poort, Kattenburgerstraat 150
Amsterdam


Binnenkort

02 sep 2022 Bierkaai ledenavond september 2022 (datum onder voorbehoud) »
07 okt 2022 Bierkaai ledenavond oktober 2022 (datum onder voorbehoud) »
04 nov 2022 Bierkaai ledenavond november 2022 (datum onder voorbehoud) »
02 dec 2022 Bierkaai ledenavond december 2022 (datum onder voorbehoud) »
complete agenda