SHARE   
11 mei

Festival des Saisons (Amstelveen)

 

Festival des Saisons

Op zaterdag 11 mei organiseren de Naeckte Brouwers voor de tweede keer een bierfestival ter ere van de saisons. Saison is een prachtige bierstijl die zijn oorsprong vindt op het platteland van Wallonië en Noord-Frankrijk. Het seizoensbier werd in de boerderij gebrouwen tijdens de wintermaanden en gedronken door de dorstige landarbeiders tijdens de zaai- en oogstmaanden na een lange dag van noeste arbeid. Tijdens het festival worden tenminste 25 verschillende saisons van 15 lokale en/of bevriende brouwerijen getapt en geschonken. Naast bieren van de Naeckte Brouwers zijn er saisons van Nevel Artisan Ales, Ramses Bier, Urban Colors Brewery, Brouwerij Poesiat & Kater, Brouwerij De School, Brouwerij Homeland, Bierbrouwerij Volendam, Brouwerij De 7 Deugden, Walhalla Brouwerij & Proeflokaal, Brouwerij Kleiburg, Brewpub De Kromme Haring. Meer volgt …

 

De kenmerken van het plattelandsbier zijn de kruidige, citrusachtige geur, zachtbittere soms zoete, soms zurige smaak, kelderachtige aroma’s en een verfrissende droge afdronk. Dit, vaak blonde, dorstlessende bier wordt door toevoeging van kruiden, specerijen, fruit en gebrande mouten worden verschillende smaken gecreëerd. Er zijn frisse saisons met framboos, hibiscus, citroengras, dragon en limoenblad. Saisons die zijn ge-dry-hopped voor extra fruitig aroma of gebrouwen met gebrande mout voor een rokerig aroma of tonen van koffie. En nog veel meer, kortom, voor ieder wat wils, voor iedereen de vrijheid!

 

De festival in ANNA begint om 14.00 uur. De entree is gratis. De bieren worden getapt in proefglazen van 15 centiliter en zijn verkrijgbaar voor één munt. De munten worden verkocht voor €2,50 per stuk. Onder begeleiding van heerlijke muziek kunt u ook nog genieten van de lokale en ambachtelijke hapjes.


Aanvang: 14:00 - 23:59
Adres:
ANNA Amstelveen, Amsterdamseweg 22
Amstelveen
https://www.facebook.com/events/282904209268085/

Binnenkort

02 sep 2022 Bierkaai ledenavond september 2022 (datum onder voorbehoud) »
07 okt 2022 Bierkaai ledenavond oktober 2022 (datum onder voorbehoud) »
04 nov 2022 Bierkaai ledenavond november 2022 (datum onder voorbehoud) »
02 dec 2022 Bierkaai ledenavond december 2022 (datum onder voorbehoud) »
complete agenda