In memoriam: Hans U. de Jong

Afgelopen zondag hebben wij tot onze grote spijt moeten vernemen dat onze voorzitter en medeoprichter van de Bierkaai, Hans U. de Jong, op 72-jarige leeftijd is overleden.

 

Hans was een bijzonder en uniek mens en een zeer geliefd lid, hij was dan wel de oudste van de groep, maar dat was door z’n jeugdige enthousiasme en energie niet te merken. Als Hans sprak waren mensen stil en luisterden aandachtig naar alle mooie anekdotes en interessante weetjes die hij te vertellen had. Soms duurde de verhalen misschien wat lang, maar daar was hij zich van bewust en had hij zijn kracht van gemaakt, ze verveelden namelijk geen moment.

 

De laatste keer dat we echt van Hans hebben mogen genieten was tijdens de ALV van 2020. Dit waren de momenten waarop Hans schitterde en zijn rol als voorzitter met verve vervulde wanneer hij het jaar op onnavolgbare wijze en met veel plezier samenvatte. Ook de avonden waar hij ons vertelde over z’n grote passie, bier (en dan met name Engels bier), en ons met z’n verhalen meenam op z’n vele reizen naar o.a. Engeland, zullen we nooit vergeten.

 

De online bijeenkomsten, die de afgelopen periode vanwege de corona volgden, lagen Hans minder, waardoor we hierna helaas nog maar sporadisch van Hans hebben mogen genieten. Hans was geen man van communiceren via een computerscherm, maar van gezelligheid, mooie verhalen vertellen en gezellig gezamenlijk een biertje drinken.

 

We wensen Hans’ familie en vrienden heel veel sterkte toe met dit grote verlies. Hans, we zullen je enorm missen.

 

Het bestuur

 

 

Tags:

Laatste artikelen

Een biertje voor de lol »
The Quiz: ledenavond 5 januari 2024 »
Ledenavond november 2023 – de winnaar is bekend! »
Ledenavond oktober 2023 – de bok is los »
De Bierkaai op bezoek bij Kaapse brouwers (20 mei 2023) »
alle artikelen