Ledenavond Januari 2023 – Een blije Bierkaaiavond…

Door Ronald Opsomer

 

 

Het zinderde alweer een tijdje in de Bierkaai app. We wilden duidelijk maar wat graag weer bij elkaar komen. En zo trokken velen op 6 januari naar onze locatie aan de Kattenburgerstraat in Amsterdam.

 

Zelf was ik redelijk op tijd. Wel zo leuk omdat je dan nog gezellig met elkaar een biertje aan de bar kan doen. Hoe waren jouw feestdagen, thuis gevierd of nog weggeweest en natuurlijk de vraag of je nog gebrouwen hebt. Een grap hier, een grap daar. Je kent het wel. Gewoon lekker ontspannen sfeer dus.

 

Het programma begon natuurlijk met het voorstellen en vooral welkom heten van de mensen die voor het eerst langskomen. Dat waren er redelijk wat omdat de cursisten van de korte brouwcursus deze avond ook voor het eerst aanwezig waren. Er moesten dan ook regelmatig extra stoelen bijgezet worden. Na de mededelingen zijn wij van start gegaan met het vaste januariprogramma: de Pubquiz, met voor de winnaar een lekkere prijs. Gelukkig waren er ook ‘natte’ vragen over bier dat we ter plekke moesten inschatten: ‘Is dit Westmalle tripel, Affligem tripel of Hertog Jan tripel’?  Aan het einde van de pubquiz hebben we uiteraard de antwoorden doorgenomen en heeft de winnaar, Peter Hildering, een lekker biertje (Val-Dieu, Excellence 12%) in ontvangst kunnen nemen. Chapeau voor de organisator, het was weer erg leuk en natuurlijk gefeliciteerd voor Peter.

 

Vervolgens heeft Katy ons meegenomen in de mythes en de waarheden omtrent alcohol en het gebruik daarvan. Aan de hand van een stelling die iets met alcohol te maken had, met daarbij een aantal mogelijke antwoorden, werd ieder deelonderwerp vakkundig, maar vooral vol met humor behandeld. Wat is de functie van een aperitief, ga je van het drinken van alcohol meer eten? Katy eindigde met de vraag vanaf welke dag in de zwangerschap alcohol schadelijk wordt. Het antwoord is natuurlijk dag één en verklaarde vervolgens dat dat de reden is dat ze de komende tijd alleen alcoholvrij zal drinken. Gefeliciteerd van iedereen en we hopen dat jullie een goede zwangerschap mogen hebben.

 

Als Bier-van-de-maand diende het bier dat door de cursisten van de brouwcursus is gebrouwen. Een Spéciale belge met wat subtiel gember en korianderzaad. Dat het een geslaagd bier is geworden bleek na afloop wel. Het vaatje was binnen de kortste keren leeg.

 

Na afloop was er nog ruim de tijd om elkaars brouwsels te proeven, vragen te stellen en om gewoon gezellig met elkaar wat te drinken. Iedereen die aanwezig is geweest: bedankt voor de sfeer. Ik vond het weer een geweldige avond en kijk alweer uit naar de volgende Bierkaaiavond op 3 februari. Tot dan!

 

 

Tags: ledenbijeenkomsten

Laatste artikelen

Verslag Bierkaai-avond 3 mei 2024 »
Verslag bijeenkomst april 2024 »
Een biertje voor de lol »
The Quiz: ledenavond 5 januari 2024 »
Ledenavond november 2023 – de winnaar is bekend! »
alle artikelen