Ledenavond november 2023 – de winnaar is bekend!

 

Vrijdag 3 november, het is weer Bierkaai-avond!

 

Een spannende voor mij, ik heb voor deze avond het “Bier Van De Maand” aangeleverd, ook heb ik voor de proeverij, via via, 3 jaargangen “van der Pek” van Mokum’s Mout gescoord. En dan moest ik ook nog presenteren! We beginnen heel onopvallend iets later. Dit omdat 1 van de hoofdrolspelers van de avond had aangegeven iets later te komen. 3 (soon to be) nieuwe leden stellen zichzelf voor en zo zijn we al snel aan mijn BVDM toe, mijn stout waarin tijdens de vergisting een kilo vliespinda’s is gegooid. Gelukkig valt hij in de smaak en Yes!, daar komt de  “laatkomer” binnen! Net op tijd voor de prijsuitreiking van de brouwwedstrijd. Dit jaar moest er een Dunkelweizen worden gebrouwen. 

 

Gelukkig is ook dit jaar Ronald Opsomer weer de showmaster en hij neemt ons met een wervelende show mee op weg naar de bekendmaking van de winnaar. Dit jaar mag Jan Rube de felbegeerde Bierkaai wisseltap mee naar huis nemen! Hopelijk heeft hij er een mooi plekje voor! 😉

 

 

Van der Pek

Dan is de bierproeverij van de Quadrupel “van der Pek” van Mokum’s mout aan de beurt. Jan Rube van Mokum’s mout laat ons tijdens zijn presentatie de 3 jaargangen proeven, van nieuw naar oud:    2019 / 2018 / 2017. Over de eerste 2 wordt getwist. De één vindt 2019 lekkerder, de ander 2018. Maar in de versie van 2017 zit een onbedoeld zuurtje. Dat is jammer, maar ook wel vermakelijk!

 

Jan zat zo lekker op de presentatie-tafel, dat hij zin had om de presentatie over te nemen. Er werden brouwvragen gesteld en beantwoord en daarmee kwamen we toe aan het afronden van het officiële deel van de avond, Tijdens het napraten werden er nog heel wat Pinda stoutjes en andere bieren gedronken en geruid.

 

Volgende maand

Volgende keer is het 1 December, DE inleverdatum van de adventkrat. Volgens mij staan we op 20 leden die bier aanleveren. Dus als je nog mee wilt doen? Geef je snel op bij Bram!!!

 

Ook is 1 December de jaarlijkse “Het Legen Der Vaten” avond, dus neem je restjes mee, dan maken we er met elkaar weer een leuke avond van!

 

Tommy Boeren

 

Tags: brouwwedstrijd ledenbijeenkomsten

Laatste artikelen

Verslag Bierkaai-avond 3 mei 2024 »
Verslag bijeenkomst april 2024 »
Een biertje voor de lol »
The Quiz: ledenavond 5 januari 2024 »
Ledenavond november 2023 – de winnaar is bekend! »
alle artikelen