Verslag bijeenkomst maart 2017

10 Maart was er weer een Bierkaai avond in het Homeland honk. Bij binnenkomst werd iedereen verwelkomt met een “Haring Arie”, het nieuwe rogge ipa biertje van de Penose brouwerij en volgens mij vond iedereen hem erg lekker!

 

Er is een voorstel gedaan om binnen de vereniging “bier van de maand” in het leven te roepen. Leden die zin hebben om voor een ledenavond een lekker biertje te brouwen (ongeveer 20 liter) kunnen zich opgeven bij Hans Dijkstra, je krijgt dan een keg om het bier in te doen zodat het tijdens de ledenavond getapt kan worden. Over een eventuele vergoeding wordt nog nagedacht…

 

Er gaan Bierkaai polo’s gemaakt worden, zwarte met een wit logo erop gedrukt. Let op! Voorlopig eerst 10 stuks, dus als je interesse hebt, wees er snel bij! Op de ledenavond kon er nog geen exacte prijs worden genoemd, waarschijnlijk tussen de 15 en 20 Euro. Als je interesse hebt laat dit dan aan Hans Dijkstra weten en geef je maat door! Bij grote belangstelling kunnen er ook meer gemaakt worden, Als je liever een T-shirt wil moet je dat ook laten weten, bij genoeg belangstelling kunnen er dan ook wat T-shirts gemaakt worden. Bij deze, ondergetekende wil liever een T-shirt!

 

Na deze mededelingen was er gelegenheid tot het stellen van vragen met betrekking tot het bierbrouwen, het zogenaamde rondje “brouwvragen”.

Toen alle vragen beantwoord waren was het tijd voor “De Grote Bierkaai Quiz”!

 

 

De Quiz bestond uit 34 vragen, open vragen, meerkeuze vragen, Biermerken raden aan de hand van logo’s en etiketten waarvan de naam was weggelaten en natuurlijk moest er ook regelmatig bier geproefd worden en dan moest je uit 4 bieren kiezen welke je net had geproefd. De quiz werd met 27 goede antwoorden gewonnen door team “TEST” bestaande uit: Jan Roos, Emiel Rombach en Jeroen Hofstee, die alle drie als prijs een bierpakket bestaande uit 3 speciaalbiertjes mee naar huis konden nemen.

Gefeliciteerd heren! Hierna was het tijd om vrij te drinken en bier uit te wisselen en zo kwam er een einde aan weer een gezellige avond, tot de volgende keer!

Tags: ledenbijeenkomsten

Laatste artikelen

Verslag Bierkaai-avond 3 mei 2024 »
Verslag bijeenkomst april 2024 »
Een biertje voor de lol »
The Quiz: ledenavond 5 januari 2024 »
Ledenavond november 2023 – de winnaar is bekend! »
alle artikelen