Verslag bijeenkomst september 2016

Jaaaaa, eindelijk was het weer zover!! Na een (altijd veel te lange) zomerstop eindelijk weer Bierkaai-biertjes drinken met mijn favoriete Amsterdammers.

 

Eenmaal aangekomen bij Homeland was het sfeertje direct goed te proeven. Een groot deel van de harde kern was weer aanwezig, aangevuld met wat nieuwe leden en introducé’s. Lekker een biertje doen om vervolgens rond 20:00 uur met het avondprogramma te starten. Onze host Ad had een mooie presentatie in elkaar gedraaid, het belooft wederom een mooie avond te worden.

 

We beginnen zoals altijd met de nieuwtjes. Wolter organiseert samen met Erik van Homeland het TAB festival, wat inmiddels voorbij is. Een heel leuk festival, lekker ontspannen sfeertje en lekkere bieren. Volgend jaar weer! Snel verder naar het belangrijkste deel van het nieuwsoverzicht, de Amateur BierBrouwBeurs met als kopstuk een brouwdemonstratie van ondergetekende (haha). Zonder gekheid, was ook een leuke dag, veel enthousiaste mensen ontmoet en hopelijk wat nieuwe mensen kunnen enthousiasmeren voor onze mooie vereniging. De aankomende

amateurbrouwwedstrijden passeren de revue en de eerste editie van de Bierkaai BockBattle wordt aangekondigd. Er zijn nog enkele plaatsen over, dus schrijf je snel in!

 

 

Het is tijd voor bier!

De Wild West Vanilla Shake wordt geproefd, het bier wat door Wolter en Ad is gebrouwen bij het Wild West Brewfest en in mijn brouwkamertje is vergist. Het bier wordt positief ontvangen, een goed vervolg van de avond dus.

 

Jan Rube pakt het podium over. Onze huisadvocaat over de grenzen van het hobbybrouwen op juridisch gebied. Wat zegt de wet?

Duidelijk is wel dat we met z’n allen gelachen hebben om de luchtige manier waarop Jan het bracht, en dankzij de informatieve waarde ben ik ervan overtuigd dat we er allemaal wat van geleerd hebben. Ik in ieder geval wel, bedankt Jan!

 

We sluiten het officiele programma af met de brouwvragen onder het genot van een lekker vakantiebiertje van Jan Dre, een gerookte lager uit het oosten van Europa, daar waar ze dat zo goed kunnen. Een mooie inleider voor het “vrij drinken”. Wat daar allemaal nog besproken is, kan ik me niet zo goed herinneren. Gezellig was het wel

Tot 14 oktober!

Tags: ledenbijeenkomsten

Laatste artikelen

Verslag Bierkaai-avond 3 mei 2024 »
Verslag bijeenkomst april 2024 »
Een biertje voor de lol »
The Quiz: ledenavond 5 januari 2024 »
Ledenavond november 2023 – de winnaar is bekend! »
alle artikelen