Verslag bijeenkomst januari 2017

Vrijdag 6 januari was het weer zover: Diverse leden van de Bierkaai hadden hun weg weer naar het “honk” bij pension/brouwerij Homeland gevonden. Na het ​uitwisselen van de nieuwjaarswensen en het gelijk voorzien worden van een lekker biertje kon de avond van start met het programma.

 

Onze voorzitter Hans verwelkomde de nieuwe gezichten, en nadat deze zich voorstelde kwamen er wat huishoudelijke berichten. Daarbij kwam de vraag of er iemand zich kon ontfermen over onze website omdat diegene die nu dit op zich neemt er geen tijd meer voor heeft. Onder de aanwezigen was er geen “webmaster” voorradig, dus misschien onder de andere leden?

Jelle (Mokums Mout) nam ons mee op reis in “etikettenland”, waarbij de historie en evolutie mooi in beeld gebracht werd. Veel aandacht was er voor wat er nu op zo’n etiket hoort te staan en aan wat voor regelgeving dat moet voldoen. Ook werd er veel uitgelegd en gevraagd over wat wel en niet mag m.b.t. het kopiëren van fonts en beeldmateriaal. Na veel mooie etiketten, hoe op te vallen in het winkelschap, uitleg over programma’s en hoe deze te maken kwam er een einde aan deze mooie presentatie!

 

Er werd even een pauze ingelast waarbij het bier van de tap weer gretig aftrek vond en deze zeer in de smaak viel.

 

Na de pauze nam voorzitter Hans (brouwerij De Monnick) weer het woord met zijn “Toast Ale” presentatie.

 

Hij vertelde over hoeveel brood er weggegooid wordt en de mogelijk om die restsuikers te gebruiken in jawel…. bier. Verschillende soorten brood kwamen voorbij met waarbij dit het beste gedaan zou kunnen worden.

Met een fotoreportage leidde Hans ons door het gevolgde brouwproces. Dat bleek best een heel gevecht te zijn. Na dit bier allemaal geproefd te hebben, kwamen we tot de conclusie dat het best goed was geworden met een mooie vleug….broodsmaak?

 

Zoals gebruikelijk komt dan ook bij deze avond het gedeelte waarbij de eigen flessen uit de koeling worden gehaald en er rond wordt gegaan melt een stukje kaas en worst.

En ja, ook nu was het weer een gezellige, geslaagde avond.

Tags: ledenbijeenkomsten

Laatste artikelen

Verslag Bierkaai-avond 3 mei 2024 »
Verslag bijeenkomst april 2024 »
Een biertje voor de lol »
The Quiz: ledenavond 5 januari 2024 »
Ledenavond november 2023 – de winnaar is bekend! »
alle artikelen