Verslag bijeenkomst april 2017

Vrijdagavond 7 april waren we weer te gast bij pension/brouwerij Homeland, waarbij de avond in het teken zou staan van “Foodpairing”.

Bij binnenkomst was er een zeer aanwezige (lees zweetsokken/kleedkamer enz.) odeur. Ondergetekende dacht of er een rioleringsprobleem was, gelukkig dit was niet het geval. Maar daarover later meer.

Zoals gewoonlijk was het al snel gezellig, maar kon spreekstalmeester Hans de club snel tot de orde roepen en kan de avond geopend worden en het programma beginnen.

 

Het eerste deel ging over smaakbeleving door Hans en Willem en de smaken waarmee we bekend zijn: zout, zuur, bitter, zoet.

Dat er nog een vijfde smaak bestond was voor sommigen onder ons een verrassing. Deze heet Umami en komt uit het Japans, en een uitleg volgde. Willem, die als kok een mooie uiteenzetting bracht, gaf voorbeelden over dat eenvoud en het uitkleden van gerechten of producten de smaakbeleving kunnen versterken. Het was een goede inleiding over wat later op de avond zou volgen.

Na allemaal weer even van bier te zijn voorzien ging het programma verder.

 

Vlierbloesem Champagne challenge

Willem daagt bij dezen de clubleden uit om een keer iets anders dan bier te brouwen!

Namelijk Vlierbloesem champagne en deze uitdaging werd door een groot deel van de leden direct aangenomen en zal tzt een proeverij leiden.

Link naar het recept van de vlierbloesem champagne.

 

 

 

Toen was het tijd voor het proeven of smaken elkaar versterken of neutraliseren. Of elkaar gewoon niet bijten.

Wolter had hiervoor mooie selectie bieren bij elkaar gezocht, Hans Dijkstra had de schier onmogelijke taak om repen Bounty puur te regelen, dit was toch gelukt wat hem de status “Bounty hunter” heeft opgeleverd. ( inclusief huldiging met diploma)

En Jan Dre had een heerlijke Carrotcake gebakken die zeer in de smaak viel.


Recept Carrotcake.

Na deze allen met de bieren geproefd te hebben en erover gediscussieerd dmv rondvragen, kwam Hans met de geur binnen waar we allemaal zo bang voor waren, namelijk een Spaanse kaas genaamd “Cabrales”. Deze blauwader kaas was in de mond zo overweldigend en lekker dat de mooie RIS enkele kans maakte om zijn smaak te profileren.

Het doel van de avond was bereikt.

 

Zoals altijd komt dan het proeven en ruilen van bieren aan bod en is het een gezellige bende.

Tenslotte een woord van dank voor die leden die iedere keer zich inzetten om deze avonden op te zetten en te laten slagen. (hoed af)

 

Tags: ledenbijeenkomsten

Laatste artikelen

Verslag Bierkaai-avond 3 mei 2024 »
Verslag bijeenkomst april 2024 »
Een biertje voor de lol »
The Quiz: ledenavond 5 januari 2024 »
Ledenavond november 2023 – de winnaar is bekend! »
alle artikelen