Verslag bijeenkomst oktober 2017

Dat is wel een “Dingetje”

 

Wegens een verbouwing van ons vertrouwde stekkie, en het groeiend ledenbestand waren we deze avond te gast in locatie “ de Poort”.
Een goede plek niet ver verwijderd van onze vertrouwde , met bar en een hoop ruimte en zitplaatsen. Er zijn hier natuurlijk ook bieren en versnaperingen te krijgen, maar hou er rekening mee dat er alleen met contant geld betaald kan worden. En of dit een vaste stek word dat zal de toekomst uitwijzen.
Ook kunnen hier onze meegebrachte bieren hier koel worden gezet, en het barpersoneel “proeft” graag mee. En ook nu was het weer een mooie opkomst met wat nieuwe gezichten erbij dat is altijd fijn.

De avond werd geopend door onze Jan Dre met de mededelingen waarvan hier nu even een opsomming. Als eerste zijn er plannen om iets te doen met media o.a.  Facebook –live en podcasts en of er iemand is met een goede professionele Fotocamera.
Wat dit precies inhoud zal t.z.t. bekend worden gemaakt.

Ook is de vraag aan de leden om een keer een “bier” van de maand te brouwen tegen een vergoeding waarbij een keg ter beschikking word gesteld en tap.
En er komt een gist workshop waarbij de details ook later bekend zullen worden gemaakt.

 

Thema deze avond was:
Van Hobbybrouwer tot professional met Alrik de Waardt. ( Brouwerij Maximus).


Deze goedlachse brouwer was ook bij de oprichting van onze vereniging betrokken en gunde ons een kijkje in het leven van een professionele schoonmaker annex  professionele brouwer.
Deze begon als gastheer bij de brouwerij waarna hij langzamerhand betrokken werd bij brouwproces. Na een reeks humor volle  anekdotes  waarbij o.a. kostelijk wort aan het riool werd toevertrouwd. Er Waren er ook waarschuwingen m.b.t. gebruik CO2 wat heftige reinigings perikelen.
Daar waren wel even wat “Dingetjes” bij volgens Alrik, vragen vanuit de groep waren er genoeg en aan het eind van de presentatie met foto`s zat de sfeer er goed in. Ik heb het idee dat we snel weer wat van Alrik gaan horen op het brouwvlak. Bij deze presentatie was er ook een proeverij tussen de oud en nieuw recept IPA en daaruit vloeiend de discussie welke vinden we lekkerder.
Waarna het alweer tijd werd voor het volgende item van de avond:

 

De bieren van de gezamenlijke brouwdag
Tijdens de goed bezochte gezamenlijke brouwdag was er een keuze om 2 verschillende bieren te brouwen te weten een Saison noir of een Quadrupel. Bij de Saison noir ging het om de versie gebrouwen in de Speidel versus de versie gemaischt in de koelbox. Beiden waren heerlijk maar ondergetekende is even kwijt wie de twee brouwers waren ( sorry Mark? en ….. )
Ook de lekkere Quadrupel van Tommy werd nog geproefd. Waarna Erwin een apart mooi verpakt vakantie biertje liet proeven die op een speciale manier diende worden behandeld.
Zoals traditie komen de bieren van thuis daarna en is het weer heerlijk ervaringen uitwisselen en gaat een ieder weer langzaam huiswaarts. Een geslaagde avond maar dat kun je aan het vertrouwde team wel overlaten. Dank daarvoor en voor de kaas natuurlijk.

 

Grt Peter

Tags: ledenbijeenkomsten

Laatste artikelen

Verslag Bierkaai-avond 3 mei 2024 »
Verslag bijeenkomst april 2024 »
Een biertje voor de lol »
The Quiz: ledenavond 5 januari 2024 »
Ledenavond november 2023 – de winnaar is bekend! »
alle artikelen