Verslag bijeenkomst november 2017

De bijeenkomst van november staat zo’n beetje geheel in het teken van de Bierkaai Brouwwedstrijd 2017.

We zitten in een mooie zaal op de eerste verdieping van Homeland met een fenomenaal uitzicht. De opkomst is goed, uiteraard zijn (bijna) alle deelnemers van de wedstrijd aanwezig, want de uitslag wordt vandaag bekend gemaakt!

We hebben een nieuw lid in de vereniging en Mario stelt zich meteen voor. Welkom bij de club, Mario!

Penningmeester Wolter kondigt de incasso van de contributie aan. De contributie blijft voor komend jaar ongewijzigd.

Ook de Algemene Ledenvergadering wordt aangekondigt, deze zal gehouden worden op 6 februari 2018. Alle leden krijgen hier nog een uitnodiging voor in de e-mail.
Verder in februari: het bier van de maand wordt verzorgd door Toon en Emiel, we zijn zeer benieuwd heren!
Er wordt ook nog gesproken over de brouwwedstrijd van het bierfestival in Groningen (11-14 april 2018), het wedstrijdbier is dit jaar Schwarz. Verder nog een aantal brouwvragen over SG metingen en over koudhoppen.

 

Vlierbesbloesemchampagne
Eerder dit jaar werd er door Willem een enthousiast verhaal verteld over fermentatie. Met de nadruk op vlierbesbloesemchampagne. Hij daagde iedereen uit om  eens te proberen een vlierbesbloesemchampagne te maken en beschreef de methode om dit te kunnen doen.
Inmiddels is de tijd aangebroken om de resultaten eens te beoordelen. Willem had een paar mooie flessen meegenomen met champagne met een verfijnde bloemensmaak, heerlijk fris!
Ook Jan Dre had een paar flessen van zijn variant mee, die duidelijk veel hoger in de alcohol zat en ook veel minder smakelijk was. Er wordt wat gediscussieerd over hoe dat gekomen zou kunnen zijn. Volgend voorjaar wordt wederom iedereen uitgedaagd om weer bloesem te gaan plukken en het te proberen. Oefening baart tenslotte kunst!

 

 

Bierkaai Brouwwedstrijd 2017


Dan is het eindelijk tijd voor de uitslag van de Bierkaai Brouwwedstrijd. Hoe zat het ook alweer? Oh ja, er werden twee soorten mout ter beschikking gesteld door Mokums Mout en Homeland, via Castle Malting. Whiskey-light en Cara-red, niet de meest voorkomende mouten maar dat is juist de uitdaging. De opdracht is om een bier te brouwen binnen de gestelde kaders waarbij deze mouten optimaal tot hun recht komen. De prijs is eeuwige roem en het brouwen van 1000 liter bier in de brouwerij van Homeland, samen met brouwmeester Erik.

Er waren 20 geldige inzendingen, Ronald maakt er een mooi verhaal van en laat daarmee de spanning oplopen.

 

Allereerst krijgt Tommy een eervolle vermelding voor zijn WAPPA (Whiskey Amber Peated Pale Ale). Zijn bier viel helaas niet in de prijzen, maar is erg lekker bevonden door keurmeester Raymond Geraads. Complimenten!

 

De top 3 bestaat uit Emiel Rombach, Tim Last en Peter Hildering.
Tim pakt de derde plaats met zijn BIRA (Beyond Irish Red Ale ), Emiel de tweede plaats met zijn Whiskey Sour Ale en dus wint Peter Hildering de wedstrijd met zijn Scotch Ale! Gefeliciteerd Peter!

Peter kon helaas niet aanwezig zijn bij de uitslag, gelukkig werd hij via Whatsapp op de hoogte gesteld en gefeliciteerd. We zijn allemaal zeer benieuwd hoe de Scotch Ale van de tap gaat smaken!

 

In 2018 komt er weer een Bierkaai Brouwwedstrijd, zorg dat je erbij bent!

 

Tags: ledenbijeenkomsten

Laatste artikelen

Een biertje voor de lol »
The Quiz: ledenavond 5 januari 2024 »
Ledenavond november 2023 – de winnaar is bekend! »
Ledenavond oktober 2023 – de bok is los »
De Bierkaai op bezoek bij Kaapse brouwers (20 mei 2023) »
alle artikelen