Verslag bijeenkomst april 2018

Op de bijeenkomst van april was het de vuurdoop voor bestuurslid Marc Reinders, hij was voor de eerste keer de host van de avond. We hadden een goede opkomst van bijna 30 leden en een paar gasten.

 

Bierkaai Brouwwedstrijd

De aankondiging van de Bierkaai Brouwwedstrijd! Nog niet alle details werden bekend gemaakt, maar wel dat de wedstrijd in samenwerking met Brouwerij Poesiat en Kater gedaan zal worden en dat er een nieuw element zal worden toegevoegd aan de wedstrijd. Om de beleving compleet te maken verwachten wij namelijk een echt etiket van je.

 

Eigenlijk worden het twee aparte wedstrijden: één voor het beste bier en één voor het beste etiket. Meer kans om in de prijzen te vallen dus! Zoals gezegd, meer info volgt snel dus houd de website en social media in de gaten. Op de ledenbijeenkomst in november zal in ieder geval de uitslag bekend worden gemaakt.

 

Bierkaai Brouwdag

Ook de Bierkaai brouwdag bij Roest passeert de revue; dit gaat een supergezellige brouwdag worden en de voorbereidingen zijn in volle gang. Binnenkort volgt een aankondiging met alle details en het inschrijfformulier.

 

Forumtreffen 010

Bij Brouwerij Noordt is aanstaande zondag 15 april het forumtreffen. Er gaan zeker een aantal Bierkaai leden naartoe, dus je bent niet alleen als je gaat. Kom gezellig langs, ruil je eigen bier met anderen en scoor goodies!

Kijk hier voor de locatie, het programma en overige informatie.

 

Lootjes trekken

“T-shirt-ontwerp-wedstrijd-winnaar” Emiel was in een gulle bui en wist drie hobbybrouwen.nl t-shirts te verloten door met heuse lootjes een trekking te doen. De gelukkigen waren Michiel Willems, Caspar Zaal en  Koen Oud (gast). Leuke actie, bedankt Emiel!

 

Brouwstore Inkoopvoordeel

Brouwbenodigdheden webshop Brouwstore heeft De Bierkaai een aanbod gedaan om via hen voordelig in te kunnen kopen. Door je inkopen te bundelen met andere Bierkaaiers krijg je bij een bestelling boven de 150 euro maar liefst 10 procent korting.

Over de te volgen procedure volgt nog een e-mail.

 

Bier van de maand

Dan het Bier van de maand, we keken er na alle mededelingen alweer dorstig naar uit. Hans Dijkstra en Tommy Boeren hebben een lentebier gebrouwen met de Paasij als inspiratie. Maar het leuke is dat de mannen hetzelfde recept, met koriander en zoethout gebruikten, maar toch wat anders met de vergisting omgingen. Ook was het ene bier (Hans) van de tap en die van Tommy gebotteld.

Toch proeven we ze naast elkaar. Het bier van Tommy is wat cleaner en wat helderder, dat van Hans weer wat kruidiger. De smaken verschillen onder de leden en de meningen zijn verdeeld.

Lekkere bieren, bedankt heren. Volgende maand vult Peter Rozen de keg, we zijn zeer benieuwd!

 

Gastspreker: Nick Oud

Gelukkig hadden we een expert vanavond in huis die ons alles over etiketten gaat vertellen. We hebben namelijk tips en tricks nodig voor de Bierkaai Brouwwedstrijd! Nick is lid van collega-vereniging ‘t Wort wat! en heeft samen met zijn broer Koen en zijn vader Vok brouwerij Old Berckhout. Ook zij zijn vanavond als gast aanwezig.

Niet alleen is Nick hobbybrouwer, maar ook grafisch ontwerper. Vanuit die achtergrond vertelt Nick over waar je op moet letten als je etiketten gaat maken. De persoonlijke voorkeur van Nick is duidelijk; niet te veel (onnodige info) op het etiket zetten. Less is more zullen we maar zeggen.

 

Nick heeft veel voorbeeldflesjes met verschillende etiketten meegenomen, wat een goed beeld geeft. Vooral met simpele materialen als inpakpapier en stickers kun je veel verschillende resultaten bereiken voor weinig geld.

Wil je de presentatie van Nick nog eens rustig doorlezen? Stuur dan even een mail naar info@debierkaai.net.

 

 

Proeverijtje

We houden hem er in: een klein proeverijtje. Deze keer twee lichte bieren naast elkaar. Even koud leggen in de vriezer bleek niet zo’n goed idee. Er waren een paar flesjes bijna bevroren en de rest was zo koud dat proeven lastig was. Maar dan nog, niemand had echt een idee van wat ze nou aan het proeven waren. Er werden wel wat kreten als ‘Eurolager, Pils en Kölsch’ geroepen, maar nee dat was het niet. De meesten waren niet echt enthousiast over de bieren.

Marc deed de onthulling: Alfa Lentebok en Brand Lentebok. De verwachting is dat niet veel Bierkaaiers nog wat van deze flesjes zullen halen in de supermarkt, ook al was deze toevallig de volgende dag in de aanbieding…

 

De avond wordt afgesloten met nog een paar brouwvragen en een vooruitzicht naar de volgende Bierkaai ledenavond op vrijdag 11 mei. Het bier van de maand zal dan worden verzorgd door Peter Rozen!

 

 

Tags: ledenbijeenkomsten

Laatste artikelen

Verslag Bierkaai-avond 3 mei 2024 »
Verslag bijeenkomst april 2024 »
Een biertje voor de lol »
The Quiz: ledenavond 5 januari 2024 »
Ledenavond november 2023 – de winnaar is bekend! »
alle artikelen