Verslag bijeenkomst februari 2018

 

Afgelopen periode
Er zijn weer wat activiteiten geweest bij De Bierkaai de afgelopen periode. Zo was er eind januari de Gistcursus bij Mediamatic, gegeven door Wolter en Ad. Zorg volgende keer dat je er bij bent, want deze cursus werkt zeer verhelderend. Lees hier het verslag.

 

Ook was er op 6 februari de Algemene ledenvergadering in de kantine van Brouwerij De Prael. De opkomst was goed te noemen, dat geeft aan dat steeds meer leden zich echt betrokken voelen bij de vereniging en dat is mooi!

 

Bestuurslid Mark Henke en Secretaris Ronald Opsomer traden af, Marc Reinders trad toe tot het bestuur als algemeen bestuurslid en Jan Dre Dekker werd benoemd tot Secretaris.

Mark was door ziekte afwezig, maar beide bestuursleden werden hartelijk bedankt door de vereniging. Met een presentje werd officieel afscheid genomen van deze twee toppers.

 

Website
En ook Edwin Slothouber werd bedankt met een mooi bierpakket voor zijn werk voor de nieuwe website. Edwin heeft als webdeveloper en webdesigner veel ervaring en dat is te zien. Alle leden vinden de nieuwe website echt een aanwinst voor de vereniging. Edwin nogmaals dank voor je inzet!

 

Proeven!

Altijd één van de leukere onderwerpen zijn de proeverijtjes bij De Bierkaai. Wolter nam het voortouw door twee verschillende bieren uit te schenken en deze naast elkaar te laten proeven door de leden. Zonder verdere informatie over het bier. Dat bracht toch wel wat verwarring, want de meningen waren verdeeld. “Het eerste bier is echt vies!”, was één van de geluiden uit de zaal, terwijl anderen het weer vonden dat bier 1 lekkerder was dan bier 2.

Emiel gaf aan het proeven moeilijk te vinden omdat het ene bier duidelijk koeler was dan het andere. Daar zat hem de crux, want Wolter schonk ons allemaal twee glaasje Mooie Nel van Jopen. De één gekoeld, de ander wat warmer. Een echte mindfuck dus, want de zintuigen werden echt misleid hierdoor!

 

Ook het bier van de maand werd geproefd en beoordeeld door de leden. Een lekker American IPA gebrouwen door Toon en Emiel en op fust gezet. Als inspiratie gebruikten zij dit recept van Gigantic Brewing. Het bier werd goed ontvangen en zelfs smakelijker dan de Mooi Nel bevonden. Mannen, als dat geen compliment is!

 

Voor de komende vier maanden is er weer een bier van de maand:

 

Maart – Bier van de cask door Wolter Jonkman en Theo Verriet

April – Hans Dijkstra en Tommy Boeren

Mei – Peter Rozen

Juni – Jan Roos

 

Wil jij ook een fust gaan vullen voor een ledenavond? Meld het even.

 

Keggen en tappen
Ronald Opsomer had een programma in elkaar gedraaid om onze leden kennis te laten maken met keggen, met als doel de drempel te verlagen. Nou is keggen wel een dingetje. Je hebt er wat spullen voor nodig die ook wel weer wat kosten, en onze hobby vraag al zo vaak iets van de portemonnee.

Daarom heeft het bestuur een Keg-set beschikbaar gesteld! Deze kan geleend worden om het bier van de maand mee op keg te zetten. Voorzien van een duidelijke handleiding moet dit een koud kunstje worden voor iedereen.

Ronald legt uit wat er allemaal in de set zit:

 

  1. Keg 18 liter
  2. CO2 cilinder 2 kg
  3. Reduceerventiel (drukregelaar)
  4. CO2 slang met koppeling
  5. Eenvoudig tapkraantje (picnic)

 

Een uitgebreid verhaal over schoonmaken en vullen van de keg volgt. Ook het op druk zetten op de juiste manier is een ding; de temperatuur en de druk van de CO2 fles staan in direct verband. Teveel druk is eigenlijk een kleine ramp, dat wil je niet. Dus zorgen dat je liever wat minder druk hebt. Ronald laat in detail zien hoe het allemaal werkt.

Hij heeft daar zelfs een webcam voor meegenomen, zodat hij alles op groot scherm goed kan laten zien, slim gevonden! Ronald, bedankt voor de verhelderende lezing. Wij hopen dat ook de leden vanaf nu besmet zijn met het tap-virus.

 

Al met al weer een mooie avond, tot de volgende Bierkaai Avond! Zet hem in je agenda: 9 maart!

Tags: ledenbijeenkomsten

Laatste artikelen

Verslag Bierkaai-avond 3 mei 2024 »
Verslag bijeenkomst april 2024 »
Een biertje voor de lol »
The Quiz: ledenavond 5 januari 2024 »
Ledenavond november 2023 – de winnaar is bekend! »
alle artikelen