Verslag bijeenkomst juni 2015

Vrijdag 12 juni hebben we weer met z’n allen een vruchtbare en dorstlessende bijeenkomst gehad. De tweede in de bedrijfskantine van De Prael sinds we een vereniging zijn, super dat we deze locatie mogen gebruiken. Wolter was de host van de avond, hij heeft het geheel uitstekend aan elkaar gekletst.

 

We begonnen met het bespreken van de afgelopen periode en de events die daarin zijn voorgekomen. Een aantal leden heeft mee gedaan aan het ONK waarbij de beste prestatie van Ronald Opsomer was, een meibock. Een gedeelde derde plaats in de “koningsklasse” van hobbybrouwend Nederland is een mooie eer naar z’n prestatie. Van harte!

Afgelopen tijd was er ook nog een live brouwsessie van onze vereniging te bewonderen tijdens het bierevenement in het Volkshotel. Hier was onder andere Hans Dijkstra met z’n nieuwe brouwinstallatie aanwezig. Dat was een erg leuke dag, en de bockjes die aldaar gebrouwen zijn, staan heerlijk te vergisten!

 

Het evenement in proeflokaal Het Arendsnest was ook geslaagd. Mark Henke en Rickert van der Vlies hebben daar gestaan om hun thuisgebrouwen bier aan het grote publiek te laten proeven, en de reacties waren positief. Een leuke periode afgesloten dus!

Al deze besproken evenementen werden opgevolgd door een lesje brouwsoftware van Wolter, die heeft Brouwhulp compleet binnenstebuiten gekeerd. Aangezien er een aantal mensen aanwezig was wat nog geen of andere brouwsoftware gebruikte, was dit voor hun zeer nuttig. Daarnaast bleek het voor de mensen die het pakket al gebruikten ook een presentatie met toegevoegde waarde te zijn, gezien het aantal vragen dat over en weer gesteld werd.

 

Na het serieuzere deel begon iedereen wel een beetje dorst te krijgen (dat was niet zo gek met de ruim 25 graden) en was het tijd om te proeven. We kregen een blinde proeverij van twee pilsen voorgeschoteld, Oettinger en Pilsner Urquell. De verschillen in prijs zijn vrij duidelijk, maar ook vanavond bleek weer dat de verschillen in smaak toch moeilijk te vinden zijn. Verschillen werden wel degelijk waargenomen, maar ondanks dit was er toch nog wel ruim discussie over welke de betere was, hier waren de meningen over verdeeld.

 

Na het blind proeven werden er nog wat algemene vragen gesteld door de brouwers aan elkaar, waarna er ruimte was om elkaars bieren te ruilen en te proeven. Er werd veel geproefd en geruild, en aan het eind van de avond werd er door een aantal leden nog wat biertjes in De Prael gedronken.

 

Al met al een geslaagde avond, jammer dat we zomerstop hebben. Ik kijk stiekem alweer een beetje uit naar de volgende… Veel brouwplezier allemaal!

Tags: ledenbijeenkomsten

Laatste artikelen

Verslag Bierkaai-avond 3 mei 2024 »
Verslag bijeenkomst april 2024 »
Een biertje voor de lol »
The Quiz: ledenavond 5 januari 2024 »
Ledenavond november 2023 – de winnaar is bekend! »
alle artikelen