Verslag bijeenkomst juni 2018

Bijna zomer!

We trappen de avond af met de gebruikelijke mededelingen. Mark Henke wordt naar voren geroepen om bedankt te worden voor zijn periode als bestuurslid. Dit had eigenlijk al in februari moeten plaatsvinden, maar toen was Mark afwezig.  Bij dezen nogmaals bedankt Mark, voor je organisatorisch talent, notuleren en altijd positieve insteek.

 

Ook de brouwwedstrijden worden weer even genoemd. De bieren voor de Brand wedstrijd en het ONK zijn inmiddels ingezonden en gekeurd. Nu is het dus afwachten welke conclusies de keurmeesters hebben getrokken van onze bieren. Spannend toch wel weer!

Op 23 juni is het ONK in Nijmegen en op 30 juni zal de Brand de uitslag houden in Haarlem.

 

Discussie

Ik zwengel even een discussie aan. Brouwwedstrijden. Je vind het leuk, een beetje leuk of stom. Ieder zijn ding.

Maar er zijn ook veel hobbybrouwers die niet goed weten waar ze moeten beginnen.  We hebben het er in de groep even over. Het blijkt dat niet iedereen er interesse in heeft omdat er toch wel wat onzekerheid is. Maar juist die onzekerheid kan worden weggenomen door gewoon eens mee te doen. Pak gewoon een bier wat goed gelukt is (of juist niet) en stuur deze in. Het keurrapport wat je terug krijgt geeft vaak nieuwe inzichten over je brouwkunsten!

 

Het BONK en het OBBK komen er aan, dus dit is je kans. (OBBK valt gelijk met de excursie naar de Achterhoek, maar je kunt natuurlijk wel meedoen met de wedstrijd)

Er zal vanuit de vereniging meer aandacht besteed worden aan wedstrijden zoals die van Brand om daar de diepte in te gaan over de gekozen bierstijl.

 

Bierkaai bijeenkomst juli

Zoals al eerder bekend werd gemaakt is er in juli geen reguliere bijeenkomst in de Poort, maar is er een uitje naar Putten en Ermelo. We brengen daar een bezoek aan Burg Bieren en het beroemdste biercafe van Ermelo Café Hazeburg.  Logeren op de camping is een mogelijkheid!

Aanmelden kan nog steeds!

 

Hogenelst Hop

Op 15 september mogen de Bierkaaiers op bezoek komen bij Hogenelst Hop in Zieuwent.  We gaan onder andere helpen met de hopoogst, maar we gaan ook 100 liter bier brouwen met de verse hop.

Hier komt binnenkort nog een aparte uitnodiging voor in de mail, maar zet de datum vast in je agenda, want deze excursie gaat weer leerzaam, leuk en lekker worden!

 

Bier van de maand
Het bier van de maand werd deze keer gebrouwen in het Alkmaarse en wel bij Jan Roos. Jan brouwde een American Pale Ale en legde even uit wat de bierstijl inhoud en gaf aan dat hij netjes binnen de lijntjes gebrouwen heeft. Met de verse Cascade hop van Hogenelst was het een smakelijk bier wat goed doordrinkbaar is. Het keggen was even wennen voor Jan, maar uiteindelijk gewoon gelukt. Ook dat heb je vanaf nu onder de knie. Bedankt Jan!

De volgende keer (in september!) is Jan Rube degene die het Bier van de maand zal verzorgen.

 

 

Raymond Geraads

En toen was het de beurt aan de gastspreker van de avond. Keurmeester Raymond kwam ons vertellen hoe de wereld van de keurmeesters van het BKG eruit ziet. Op de website van het BKG staat erg veel informatie over de bierstijlen en de mogelijke afwijkingen. Interessant voor de brouwers om misschien ook zelf meer inzicht in je bier te krijgen. En natuurlijk: waar moet ik rekening mee houden als ik een bier ga brouwen voor een wedstrijd?

 

We drinken in groepjes een aantal verschillende bieren en aan de hand van de keuringsformulieren legt Raymond uit hoe de puntentoekenning zou werken. Het is een leuke presentatie en er worden goede vragen gesteld. Gelukkig heeft Raymond de antwoorden paraat. Ook Raymond wordt bedankt met een mooi bierpakket en een applaus van de Bierkaaiers.

 

Vervolgens was het nog lang onrustig in de Poort, iedereen bedankt voor de aanwezigheid, het lekkere bier en het helpen.

Tot de volgende keer!

Tags: ledenbijeenkomsten

Laatste artikelen

Verslag Bierkaai-avond 3 mei 2024 »
Verslag bijeenkomst april 2024 »
Een biertje voor de lol »
The Quiz: ledenavond 5 januari 2024 »
Ledenavond november 2023 – de winnaar is bekend! »
alle artikelen