Verslag bijeenkomst mei 2017

Vrijdag was het weer zover: tussen de buien door was er weer een mooie opkomst. Met zoals altijd wat nieuwe gezichten.

De avond werd geopend door Jan Dre met Wolter aan zijn zijde waarbij er het eerste “Bierkaai fust” door Jan aan ons werd gepresenteerd.
Het was een mooie American Rye Pale Ale die zeer goed in de smaak viel!

Hierbij was Pekko hop gebruikt: een niet alledaagse hop, maar wel een met mooie smaak en wat kruidig. Dit fust zal door “leden” gevuld moeten gaan worden… en wie durft de volgende keer ?
Jan bedankt voor dit heerlijke biertje. (Fust was snel op wat een goed teken is.)

 

 

 

Daarna werd er stilgestaan bij de wedstrijd in Groningen waarbij “onze” Wolter 3e is geworden en dit bier zou later nog geproefd worden.
Een wat lichter bier qua alcohol maar met nog meer dan genoeg smaak. Tevens kregen we uitleg over de diverse wedstrijden die nu actueel zijn.

Even voor de kleine pauze kregen we wat info over de gezamenlijke brouwdag die op het terrein van onze gastheer de Homeland brewery zal worden gehouden, daarover zal nog info via de website komen.

 

Na de kleine pauze was het tijd voor de presentatie Willem Hamoen van Castle Malting.


De sfeer zat er al goed in en Willem vertelde over de mouterij van speciaal mouten. Een informatief stuk over de markt en de trend van grote brouwers en de rol van de kleine brouwerijen. Dat die kleine brouwers in opkomst zijn de laatste jaren dat is bekend, en de rol van de speciale mouten van Castle Malting in deze markt. Er was veel “interactie” met veel vragen waarbij Willem vaak moest uitleggen:
“Dat komt straks”.

Onverstoorbaar ging het verder over de mooie historie van de mouterij, met foto’s van het proces. Ook hoe de verschillende mouten tot stand komen kwamen voorbij, en ook hierbij is Willem het hemd van het lijf gevraagd. Het hele gamma kwam voorbij en…. die zouden we later terug vinden in de “goodiebag”!
De presentatie werd afgesloten met de introductie van de app van Castle Malting. Deze heet de Brewmalt app en is gratis in de appstore/playstore te verkrijgen.

Even werd er nog aandacht gevraagd om de volgende keer wat meer met zijn allen Hop te bestellen, dat is dan natuurlijk nog voordeliger.

Daarna kwam natuurlijk het proeven van de eigen brouwsels zoals we dat kennen. Willem Hamoen van Castle malting bedankt voor deze zeer informatieve presentatie.

 

Daarbij Jan Dre en Wolter bedankt voor de mooie bieren!
En het op sleeptouw nemen van deze leuke avond. ( perfecte gastheren )

Tags: ledenbijeenkomsten

Laatste artikelen

Een biertje voor de lol »
The Quiz: ledenavond 5 januari 2024 »
Ledenavond november 2023 – de winnaar is bekend! »
Ledenavond oktober 2023 – de bok is los »
De Bierkaai op bezoek bij Kaapse brouwers (20 mei 2023) »
alle artikelen