Verslag bijeenkomst mei 2018

Het is toch altijd weer spannend wie en hoeveel  Bierkaaiers er komen, natuurlijk ook omdat het precies in een voor de meeste lekker lang vrij weekeind was.
Maar de opkomst was toch best goed en stemming zit er altijd goed in. Ad was deze keer de “spreekstalmeester” en opende de avond met de gebruikelijke mededelingen.

 

Als eerste noem ik even de Bierkaai brouwdag waarbij dan de vraag komt wie komen er? Zodat we rekening kunnen houden met de voorzieningen dus kom je ? Meld even aan dus!
Ook als je een bierkaai shirt wenst geef dit ook even door. Na de mededelingen kwamen de onderwerpen van de avond aan de beurt.

Hans U. de Jong kreeg het woord voor wat onderwerpen waarvan nu een greep.
Er is een drukmeter/co2 meter bedacht voor op een beugel fles en deze kwam al eens in de app voorbij. Dit handige apparaatje kun je via Hans bemachtigen ( hij zit op de app).

 

Boeken


Het volgende onderwerp is er eentje waar we allemaal over mee kunnen denken….
De Bierkaai bieb of boeken pool. Er zijn vele mooie boeken over bier en brouwen in bezit van leden die we al gelezen hebben, en
misschien best willen uitlenen aan elkaar. Nu kunnen we een kast bedenken op het clubhuis of  een lijst op de website van de bierkaai en zo om over en weer voor elkaar een boek van thuis mee te nemen. Dus inbreng en meedenken van jullie kant wordt gewaardeerd.

 

Proeven
Brengt ons het volgende onderwerp een blind  proeverij tussen 2 Pilsjes.
Er was een goedkope variant Lidl Oettinger en een premium Swinkels. Ondanks dat ze erg koud waren (ze moesten door ruimtegebrek even in de vriezer) vielen de  verschillen direct op waarbij de Oettinger het onderspit delfde met een minder frisse smaak.

 

 

Bier van de maand
Voor het bier van de maand mocht ondergetekende een keg vullen. Ik had gekozen voor een Pale ale/IPA-achtig biertje met de hoppen Citra en Chinook in combinatie met Maris Otter mout.
Ontstaan na een zoektocht welke smaak en eigenschap een specifieke hop heeft. De beurt ligt nu bij Jan die voor het eerst een keg gaat vullen. Succes Jan!

 

Hogenelst Hop

En zo belandden we bij Toon die een leuke presentatie met ook een proeverij voor ons in petto had.
Zoals velen van ons weten, heeft de Tante van toon een hopveld waar we bij de Bierkaai ook van kunnen meegenieten. Toon liet ons  2 lekkere  bieren proeven met die hoppen. En na uitleg over het veld en toekomst plannen. Kwam de vraag of er interesse was voor een excursie naar de achterhoek.
Waarbij het oogsten en brouwdag enz. in September tot de mogelijkheden kunnen behoren.

 

Er was bij het vrij drinken en ruilen van de bieren nog een uitdaging, Mario had een partij van ongeveer 40 jaar oude Guinness op de kop getikt. De geur was enorm complex en voor wie durfde te proeven…. tja.

 

Al met al weer een gezellige avond geweest….. Op naar een mooie brouwdag met zijn allen!

 

Groet Peter Rozen

 

Tags: ledenbijeenkomsten

Laatste artikelen

Verslag Bierkaai-avond 3 mei 2024 »
Verslag bijeenkomst april 2024 »
Een biertje voor de lol »
The Quiz: ledenavond 5 januari 2024 »
Ledenavond november 2023 – de winnaar is bekend! »
alle artikelen