Verslag bijeenkomst oktober 2018

Ad opent de avond en heet iedereen welkom, met name de mensen die voor het eerst zijn. Altijd weer leuk om nieuwe enthousiastelingen te mogen ontvangen.

Het was al duidelijk te zien aan het aantal flessen wat binnengesleept werd: de bieren voor de brouwwedstrijd kunnen worden ingeleverd!

Ad doet nog even kort verslag van de hopplukdag in Zieuwent bij Hogenelst en we kijken even naar het nieuws-item van Omroep Gelderland. Leuk om Loek en Toon in actie te zien!

 

BONK

Ook de twee Bierkaaiers, Theo en Jan Dre, die in de prijzen vielen op het BONK werden nogmaals gefeliciteerd. Mooie 3e prijs in klasse C en klasse D.

 

Mouterij Masterveld

Er was nog wat mout over van de brouwsessie in de Achterhoek, dus er was wat te winnen: twee emmertjes met 5 kilo vloergemoute biologische mout van de Winterswijkse Mouterij Masterveld. Nummer 2 en nummer 6 waren de gelukkigen, mazzelaars Tommy en Hans D. gefeliciteerd!

Reinier en Riet Hogenelst: bedankt voor het sponsoren van de mout!

 

 

De Moersleutel
Pim Zomerdijk van Brouwerij De Moersleutel heeft de moeite genomen om vanavond te vertellen over het ontstaan van de brouwerij en hoe de familie Zomerdijk (Pa, ma en de vier broers Pim, Tim, Rob en Max)  in relatief korte tijd zeer succesvol zijn geworden met hun bieren. Met name de stijl (donker en zwaar) en de looks (grafisch sterk) dragen bij aan het succes, want het gaat hard. Héél hard. In een paar jaar tijd zijn deze mannen van een productie van 170 liter per week naar 25.000 liter per maand gegaan. Hun quote: “Ons bier is uitgesproken, complex, gebalanceerd, vaak vol en zacht van textuur. Wij brouwen geen bier voor iedereen, maar alleen voor mensen die van uitgesproken smaken houden.”

 

We hebben vandaag drie bieren te proeven, en we beginnen rustig 😉


We helped building the brewery with this Barley wine 


Dry hopped American Barley wine – 10% vol.

Volgens mij is dit een crowdfunding bier, gezien de naam van het bier? De dryhop was inmiddels wel weg omdat het bier inmiddels een half jaar oud was, maar toch nog steeds een lekkere boozy Barley wine. De meesten waarderen dit bier toch wel met 4 sterren op Untappd.

 

 

 


Vervolgens gaan we naar een lekker RIS:

 

Motorolie


Russian Imperial Stout – 12% vol. 
Met 55 IBU ook een lekker bittere stout. Er zijn leuke vragen over het brouwen van zware bieren en met name over hoe de toevoegingen als vanille worden gedaan. De Moersleutel gaat in veel gevallen uit van hun ‘standaard’ stoutrecept. Daar voegen ze dan twists aan toe als vanille, koffie, cocos, pepers etc.

 

 

 


En we sluiten af met:

 

Octane Overlord

Russian Imperial Stout – 11% vol.

Nog een dikke stout met volle bak koffie en een flinke dosis rookmout. Een beetje voor de liefhebber dus, want niet iedereen houd hier van.

‘Rookworstbier!’ is dan ook een kreet die werd gehoord. Ook de liefhebbers laten zich horen: ‘Heerlijk, hier ga ik even voor zitten.’ Persoonlijk vond ik hem erg lekker.

 

 

 


De proeverij is op zijn einde en Pim wordt hartelijk bedankt en ontvangt een pakketje met mooie bieren.

 

Het was weer een gezellige en leerzame avond, op naar de volgende keer! Dit maal op 9 november bij Poesiat & Kater en dus niet in De Poort!

Tot dan!

Tags: ledenbijeenkomsten

Laatste artikelen

Verslag Bierkaai-avond 3 mei 2024 »
Verslag bijeenkomst april 2024 »
Een biertje voor de lol »
The Quiz: ledenavond 5 januari 2024 »
Ledenavond november 2023 – de winnaar is bekend! »
alle artikelen