Verslag bijeenkomst januari 2018

De eerste Bierkaai Avond van 2018! Tijd om elkaar even een goed brouwjaar te wensen bij Verenigingsgebouw de Poort.


Er stond aardig wat op het programma deze avond.

 

Voorstelrondje
Allereerst waren er 3 nieuwe Bierkaaiers c.q. gasten. Erwin die in Engeland heeft gewoond en brouwt met een Braumeister. Titus die ruim 1.5 jaar aan het brouwen is in batches van 30L en Etienne die 8 à 9 jaar geleden zelf begonnen is met brouwen en via de Kaapse Brouwers inmiddels bij Brouwerij de Molen werkt. Welkom allen!

 

Hop in hop uit
Zoals in de Whatsapp groep al te lezen was is de tante van Toon Molleman een hopveld gestart. Toon kon daarom voor De Bierkaaiers mooie hopsoorten regelen te weten: Cascade, Challenger, Chinook, Tettnanger en WGV.

Er werd gretig gebruik van gemaakt want er waren een paar boodschappentassen vol met natte hop meegenomen. Met de volgende hopoogst Bierkaaiers naar de Achterhoek?

 

Pension Homeland
Mijn allereerste Bierkaai Avond was in juni 2017. Dit was in de kelder bij Pension Homeland. Het was een mooie setting die ik niet snel zal vergeten dankzij de rood/oranje gloed van de TL lampen. Erik Spratte werd naar voren geroepen en kreeg een dankwoord van Ad voor het verzorgen van een locatie voor de Bierkaai Avonden bij Pension Homeland. Bedankt Erik!

 

ALV en Facebook
De ALV vind plaats op 6 februari 2018. Ronald en Mark treden af. Daarom het verzoek tot mensen die zich geroepen voelen om toe te treden tot het bestuur om zich aan te melden. Verder worden er mensen gezocht voor de kascommissie die in 2019 de stukken willen controleren van 2018.

 

Brouwcompetitie en Bierfestival Groningen


Bij de bekendmaking van de uitslag van de brouwcompetitie 2017 kon Peter Hildering er de vorige keer niet bij zijn. Deze avond was dus de uitgelezen mogelijkheid om Peter even in het zonnetje te zetten met zijn 1e prijs. Uiteraard zelf nog even geproefd van het bier.

Een mooi bier Peter, gefeliciteerd!

 

Verder is er op 14 april het bierfestival in Groningen. Ook dit jaar is er een brouwwedstrijd aan vastgekoppeld en de opdracht is deze keer om een Schwarz te brouwen. Inschrijven kan nog tot en met 31 januari.

Uiteindelijk sloten we de Bierkaai Avond af met een heuse quiz!

 

Quiz
De bierquiz van vanavond met quizmaster Ad! Er werden 34 meerkeuzevragen voorgelegd aan een stuk of 7 teams. Vragen als wat er in braille staat bovenop bierblikjes in Japan tot het proeven en raden van een paar bieren die we voorgeschoteld kregen. Uiteindelijk gingen Erik en Etienne er met de hoofdprijs, een mooi bierpakket, vandoor. Gefeliciteerd!

 

Al met al weer een mooie avond. Tot de volgende Bierkaai Avond! Zet hem in je agenda: 9 februari!

Tags: ledenbijeenkomsten

Laatste artikelen

Verslag Bierkaai-avond 3 mei 2024 »
Verslag bijeenkomst april 2024 »
Een biertje voor de lol »
The Quiz: ledenavond 5 januari 2024 »
Ledenavond november 2023 – de winnaar is bekend! »
alle artikelen