De jaarlijkse brouwwedstrijd (inleveren begin okt 2024)

Dit najaar gaan we terug naar een ware craft beer classic in de jaarlijkse Bierkaai Brouwwedstrijd: de Westcoast IPA. Dus stof je favoriete IPA recept af en luister het op met je beste hopgiften ooit!

 

Op de ledenavond begin oktober lever je 3 flesjes in, dop en flesjes hoeven niet anoniem, er wordt anoniem ingeschonken. Vervolgens worden de bieren gekeurd door een semiprofessioneel keuringsteam, waar ook de winnaar van vorig jaar, Jan Rube, deel van zal zijn. Op de ledenavond van begin november zal de winnaar bekend gemaakt worden en krijgen alle deelnemers een keuringsrapport.

 

Meteen een goede gelegenheid om wat extra flesjes van jouw wedstrijdbier mee te nemen en wat tips in te winnen en advies te geven!

Dus aan de slag! Even aanmelden en brouwen geblazen.

 

De specs? Hier een kort intro en via de link alle info:

Een India Pale Ale (USA) is een bovengistend, hoppig. bitter. goud tot amberkleuring Amerikaans biertype met 5.6 tot 7.5 Vol% alcohol. Helder, maar een beetje tweeschijn mag aanwezig zijn. Gemiddelde schuimkraag, off-white die lang blijft staan.
Geur: zeer prominent aroma van Amerikaanse hop (citrus. bloemig. parfumachtig. harsachtig. den-achtig. steenfruit. meloen). Meestal dry-hopped. Eventuele fruitigheid komt van de hop en niet van esters
Smaak: licht zoetig. bitter tot zeer bitter. Hopsmaak hoort duidelijk aanwezig te zijn. hopbitterheid is hoog tot zeer hoog. De hopsmaken moeten overeenkomen met het hoparoma. De moutigheid hoort laag tot gemiddeld te zijn.
Mondgevoel: Medium-licht tot medium body, zachte structuur, gemiddeld koolzuur.

Alcohol: 5.5 – 7.5 % Vol.
EBC: 15 – 35
IBU: 40 – 70
StartSG: 1056 – 1070
Eind: SG1008 – 1014

BCJP: https://www.bjcp.org/style/2021/21/21A/american-ipa/

 

Schrijf je in voor de West Coast IPA brouwwedstrijd