SHARE   

ALV 2019 bij Walhalla Craft Beer

Dinsdag 26 februari 2019 heeft de Algemene Leden Vergadering van De Bierkaai plaatsgevonden. Dit jaar waren we te gast bij Walhalla Craft Beer, een gave bier-hotspot in Amsterdam Noord.

Er zijn geen bijzonderheden te vermelden over 2018 en voor 2019 belooft het weer een actief verenigingsjaar te worden.

 

Er zijn geen wisselingen in het bestuur. De notulen van de vergadering zijn opvraagbaar bij het bestuur.

 

Het bestuur wil alle leden die de moeite namen om de vergadering bij te wonen bedanken, net als de kascontrole commissie en natuurlijk Walhalla voor de gastvrijheid.

 

Redacteurs gezocht

Er zijn zoveel bierfestivals tegenwoordig dat wij het zelfs niet meer bij kunnen houden. Maar: vele handen maken licht werk!

 

Wie vind het leuk om te helpen de agenda van De Bierkaai te onderhouden? We zoeken een paar leden die het leuk vinden om het web af te speuren en onze agenda van up-to-date content te voorzien. Kom je wat leuks tegen? Log in op de website en plaats het agenda-item, dat is alles.

 

Je kunt je aanmelden bij Wolter.

 

Uitslag Bierkaai Brouwwedstrijd 2018

Eindelijk was het dan zover. De uitslag!

In het zeer gezellige proeflokaal van Brouwerij Poesiat & Kater druppelden vrijdag 9 november 2018 steeds meer Bierkaaiers binnen. Natuurlijk om gezellig een biertje te drinken, maar minstens net zo veel voor de uitslag van de Bierkaai Brouwwedstrijd 2018.

 

Na een kort programma door Wolter werd het woord gegeven aan Roel Mulder, auteur van het boek ‘Verloren bieren van Nederland‘. Hij vertelt ons wat een tafelbier eigenlijk is en wat de oorsprong van het bier is.  Een licht bier wat, met name in België, vrijwel dagelijks gedronken werd bij de maaltijd, daar kwam het in het kort wel op neer. Ondanks het feit dat het nogal rumoerig was en Roel echt zijn best moest doen om zijn verhaal te vertellen, was iedereen zeer geïnteresseerd en geboeid. Roel, bedankt voor jouw bijdrage!

 

 

Vervolgens krijgt onze eigen Ronald het woord. Ronald weet als geen ander zijn stem te verheffen tot zelfs Michiel het achterin goed kan verstaan. Dit werd zelfs door Ronald gedurende zijn verhaal nog een paar keer gecontroleerd. ‘Kun je me nog verstaan, Michiel?!’

Ronald weet op humoristische doch gedetailleerde wijze ons mee te nemen in zijn verhaal, van introductie tot het tafelbier, via het keuren van de bieren en jury-commentaren naar de top 3.

 

 

In willekeurige volgorde worden Peter Hildering, Edwin Slothouber en Emiel Rombach genomineerd. Dat is vast een felicitatie waard, maar het leuke van deze bekendmaking is dat we hun bieren mogen gaan proeven. Eerst is het bier van Peter aan de beurt, vervolgens dat van Emiel en als laatste het bier van Edwin.

 

“Tafelbier is moeilijk!”

Een tafelbier is super licht van zowel smaak, geur, body en alcohol, dus het proeven gaat vrij snel. Ronald benoemt nog maar eens de jury-commentaren en de genomineerden worden één voor één persoonlijk toegesproken. Tafelbier is moeilijk, benadrukt Ronald. Moeilijk om te brouwen, want het bier heeft als eigenschap: weinig van alles.

Als een ware showmaster weet hij de spanning op te voeren en met leuke grapjes iedereen aan het lachen te krijgen. Het lijkt een roeping voor je, Ronald!

 

Dan komt toch echt het moment dat er namen genoemd gaan worden.

De nummer drie is dit jaar Peter Hildering, de winnaar van vorig jaar. Hij heeft zijn titel sterk verdedigd, dat mag gezegd worden!

En dan het moment suprême. De winnaar van de Bierkaai Brouwwedstrijd 2018 is Edwin Slothouber! Dat maakt Emiel Rombach voor de tweede keer op rij de runner up. Dolblij nam Edwin de gloednieuwe Bierkaai Wisseltap in ontvangst, samen met zijn overige prijzen: een brouwdag bij Poesiat & Kater, een Plaato airlock, een jaar Bierkaai-lidmaatschap en eeuwige roem.

Peter, Emiel en Edwin: VAN HARTE GEFELICITEERD!

 

Het was een waanzinnig gezellige avond en een prachtige wedstrijd. Het bestuur wil iedereen bedanken die heeft deelgenomen aan de wedstrijd en iedereen die een bijdrage heeft geleverd om alles mogelijk te maken: Wolter (coördinatie), Marc Reinders en Hans U.  de Jong (jury), Eymert van Manen en Julian Alvarez Zarate (jury en gastvrijheid Poesiat & Kater), Tommy (design en constructie Bierkaai Wisseltap), Roel Mulder (praatje) en natuurlijk Ronald (presentatie). Verder iedereen die ik vergeten ben: hartelijk dank en tot volgend jaar. Want de Bierkaai Brouwwedstrijd komt in 2019 zeker terug!

 

 

 

Bierkaaiers op podium BONK 2018

De BONK inzendingen van Theo Verriet (Bockbier, klasse D) en Jan Dre Dekker (Weizenbock, klasse C) werden beiden beloond met brons!

Ad was daadwerkelijk aanwezig in Zutphen en nam de honneurs waar, bedankt Ad.

 

Gefeliciteerd mannen!

 

Zomerreces 2018

De bijeenkomsten van De Bierkaai gaan even in de slaapstand, want we gaan met vakantie! De eerstvolgende reguliere bijeenkomst is op 7 september.

 

Maar: we zitten niet helemaal stil, want er zijn nog enkele zomerse uitjes! Zo gaan we eerst Ermelo en Putten onveilig maken met een leuke excursie naar Burg Bier en een bezoek aan het legendarische biercafé Hazeburg. Aansluitend een lekker fietstochtje Ermelo-Putten waar we op de camping van lekker bier een een BBQ kunnen genieten.

 

Verder is er via de mail een uitnodiging uitgegaan om mee te gaan naar het Achterhoekse Zieuwent op 15 september. Bij Reinier en Riet Hogenelst kunnen we helpen met de hopoogst, brouwen, genieten van lekker bier en verse pizza’s. Ook hier is kamperen mogelijk! Schrijf je wel even in, want dat is handig voor de organisatie.

 

Verder rest ons te zeggen: een hele fijne zomer. Geniet van de vele festivals, brouwerijbezoekjes in het buitenland, de zon en natuurlijk je homebrews!

 

Bestuur De Bierkaai