Op zaterdag 5 november geeft de Bierkaai een cursus- en brouwdag waarin je in één dag leert brouwen!
We gaan met 2 a 3 mensen per brouwketel het hele proces doorlopen:
Bovenstaande stappen zijn hier even heel simpel uitgelegd, op de brouwdag leer je hoe alles echt in elkaar zit.
Daarnaast:
Ook geven we de donderdag ervoor, dus op 3 november een theorie avond!
Daar leer je alles om de brouwdag met een vertrouwd gevoel door te lopen. Op deze avond worden dus alle stappen doorgenomen, maar ook dat hygiene tijdens het brouwen heel belangrijk is, hoe je kunt bottelen en nog veel meer.
Meld je aan bij info@debierkaai.net of via onderstaand formulier en wordt ook een Bierkaaier en brouwer!
[vfb id=12]
Iedere hobbybrouwer kent natuurlijk de Braumarkt en waarschijnlijk ook Unibrew, maar wist je dat er voor de Amsterdamse brouwers een winkel is die veel dichterbij is? Brouwmaatje in Boesingheliede was altijd al een leuke winkel, met erg vriendelijke mensen, maar sinds kort zijn ze verhuisd naar een prachtig nieuw pand en de winkel behoort nu echt tot de grote spelers. En ze hebben bijna alles altijd op voorraad. Zo’n mooie nieuwe winkel is natuurlijk een felicitatie waard, dus onze Hans is er even langs gegaan met een bloemetje. Wil je zelf een kijkje gaan nemen bij Brouwmaatje? Kijk dan snel hier voor het adres en de openingstijden
Het is zover, jullie wachten wordt beloond: De ONK2020 website is live!
Je vindt er alles over de wedstrijd, het reglement, de jurering en natuurlijk de feestelijke prijsuitreiking en het bierfestival op 13 juni!
Ga dus snel naar www.onk2020.nl en schrijf je direct in met al je (hopelijk) prijswinnende bieren!
De brouwwedstrijd in Groningen zal ook in 2020 voor de 10e keer worden georganiseerd.
Ze hebben het weer voor elkaar om een bijzonder ‘niet veel gebrouwen’ biertype te kiezen als opdracht voor de deelnemers.
Voor deze editie is het de vraag wie het beste ‘Çluyn Bier’ gaat brouwen.
Waarschijnlijk kent niet iedereen dit type bier. Bij deze een korte omschrijving die de organisatie heeft gegeven.
Algemene kenmerken:
Kluinbier(ook wel cluynbier, kluynbier, kloenbier en kluunbier) is een bierstijl die in de stad Groningen veel werd gebrouwen tot het begin van de 20e eeuw. Door de beschikbaarheid van een voorschrift uit het Stadboek van Groningen voor het brouwersgilde uit 1476 (beschikbaar ter inzage in de Groninger Archieven, toegang 1325 Gilden, inv.nr. 84), is bekend dat de samenstelling bestond uit 62,5% gerst, en 37,5% haver, gemeten in volumes mout. Het was daarmee destijds een gerstbier: veelal werd bier in de Lage Landen gebrouwen met veel haver, aangezien gerst in het grootste gedeelte moeilijker te verbouwen was. In het Noorden lag dit anders, en was gerst relatief goedkoop. Het bier heeft ruim 400 jaar bestaan en is daarmee samen met Kuit Nederlands langstlevende bierstijl.
(bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Kluinbier)
Wil jij meedoen? Stuur even een berichtje naar info@debierkaai.net zodat wij de overige informatie en het inschrijfformulier toe kunnen sturen. Mocht je van de organisatie zelf de mail hebben ontvangen vergeet niet even te melden dat jij mee gaat doen. Wij gaan namelijk weer regelen dat de bieren in maart tijdens onze bijeenkomst worden ingezameld en door een bestuurslid naar Groningen worden gebracht begin april.
Dinsdag 26 februari 2019 heeft de Algemene Leden Vergadering van De Bierkaai plaatsgevonden. Dit jaar waren we te gast bij Walhalla Craft Beer, een gave bier-hotspot in Amsterdam Noord.
Er zijn geen bijzonderheden te vermelden over 2018 en voor 2019 belooft het weer een actief verenigingsjaar te worden.
Er zijn geen wisselingen in het bestuur. De notulen van de vergadering zijn opvraagbaar bij het bestuur.
Het bestuur wil alle leden die de moeite namen om de vergadering bij te wonen bedanken, net als de kascontrole commissie en natuurlijk Walhalla voor de gastvrijheid.