13 juli 2017

Bierkaai Barbecue 2017

Vrijdag 7 juli 2017 stond de tweede bierkaai barbecue gepland. De weergoden waren ons goed gezind met een 24 graden en een heerlijk zonnetje. Wat kan een leuke avond nog in de weg staan dacht ik. Een tap een lekker fust met kolenkit bier maar geen goede aansluitingen om bier uit de kraan te krijgen. Onze hosselaar Hans Dijkstra kreeg zelfs na 4 vlakkoppelingen de tap niet aan de praat. Paniek nou nee want dat is het mooie van een hobby brouw vereniging er is altijd wel iemand die eigengemaakte sapjes bij heeft. Dus de NEIPA’s en de Imperial Pils vloeiden rijkelijk om de dorstige kelen te smeren.

 

Willem onze bierkaai kok ging zijn salades opmaken. Het was bijna een misdaad om deze mooi opgemaakte salade schalen op te eten. Hebben we toch gedaan en dat smaakte weer prima. Het vuur ging in de kolen en de eerste stukken vlees afkomstig van Hans favoriete halal slager rolden van de barbecue.  Toen na enkele uren de tap werkte was het bier dan ook snel verdwenen in de bierkaai kelen maar een lid had nog wat Grolsch staan en daar werd naadloos op overgestapt.

 

De locatie is echt een vrij plaats voor vrije denkers en doeners. Een ongedwongen sfeer nodigt uit tot lekker rond te kijken. Plots  sta je ineens naast iemand die van leem en stro een pizza oven aan het bouwen is. Het buitenmeubilair is van bijeen gesprokkelde  en gerecyclede spullen. Je kunt zitten in een halve boot of gezellig op een omgebouwde pellet of gewoon lekker op een blok hout. In het midden bevind zich de hottub die het hart vormt van deze sauna. Genietend van deze bijzondere plek op de distelweg worden er veel brouw ervaringen uitgewisseld. Langzaam doven de kolen van de barbecue en de zon glijdt langzaam achter de horizon.

 

Het koelt wat af maar zeker niet de sfeer. Voor de mensen die weggaan en meedoen aan de brouwwedstrijd liggen er twee zakjes mout klaar. Het bleef nog lang gezellig. Gelukkig waren de meeste met de fiets. Een val partij met de fiets liep gelukkig relatief goed af. En zo kijken we terug op een leuke beginnende traditie. Op naar de barbecue van 2018!

 

Groeten

Ad

Laatste nieuws

nieuwsoverzicht