10 juni 2017

ONK 2017: twee Bierkaaiers in de prijzen

Deze keer werd het ONK georganiseerd door de Deltabrouwers in Goes. Dat betekende ofwel al van te voren naar Goes afreizen ofwel heel vroeg vertrekken. Goes ligt immers niet naast de deur. Toch hebben velen de reis ondernomen al was het niet zo druk als anders. Vanuit de Bierkaai is eigenlijk altijd wel belangstelling voor wedstrijden, en wat is er dan leuker om ook bij de bekendmaking van de wedstrijd aanwezig te zijn. Lekker biertje erbij en vrienden uit de bierwereld, en dan maar hopen dat je wat gewonnen hebt.

 

Peter Schepens: “Een biertje voor mijn vrouw” resulteert in een tweede plaats!

Als dan om vier uur de prijzen bekend worden gemaakt neemt de spanning toe. In Goes, maar ook bij de thuisblijvers in Amsterdam. Er wordt druk ge-appt of er al resultaten zijn. En dan komt het verlossende woord: Peter Schepens heeft de tweede prijs binnengehaald. En dat nota bene in klasse C: ook wel de koningsklasse genoemd. “Het was maar een gewoon blondje” aldus Peter. Maar de jury vond hem toch niet zo gewoon en beoordeelde het bier zo goed dat het een tweede plaats opleverde.

“Het was een bier dat ik had gebrouwen voor de verjaardag van mijn vrouw. Zij houdt erg van Leffe Blond, dus het moest zo iets worden. Zelf vond ik hem ook wel geslaagd, maar niet zoals een Leffe”, verteld Peter nog onder de indruk van zijn prijs.

Eigenlijk heeft hij het bier zonder enige verwachting ingezonden.
“Ik heb het ingestuurd omdat ik eigenlijk gewoon wat feedback wilde op het bier om te kijken of mijn brouwproces een beetje goed is.”.
Nou Peter: dat zit wel snor hoor!

Namens alle Bierkaaiers: van harte gefeliciteerd!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wolter Jonkman: derde prijs klasse V

Even later komt de volgende verrassing: In de vrije klasse valt nog een prijs voor een lid van onze vereniging. Wolter Jonkman wint met zijn bier de derde prijs in klasse V. Deze klasse wordt gebruikt voor bieren die niet in de overige klassen passen. Vaak zijn dat zeer experimentele bieren maar dat ook minder experimentele bieren het in deze categorie goed kunnen doen bewijst Wolter vandaag. Met zijn session IPA gooit hij hoge ogen bij de jury: “Prachtig helder, mooie herkenbare hop geur, goede smaak, en ondanks het lage begin SG toch een tamelijk moutige smaak.” verwoordt Wolter het oordeel van de jury.

“Ik was hier erg verbaasd over. Meestal moeten de bieren in deze klasse toch wat extremer zijn. Ja, ik ben wel verrast” aldus een zichtbaar blije Wolter.

Ook voor jou Wolter: namens alle Bierkaaiers van harte gefeliciteerd!

Laatste nieuws

nieuwsoverzicht