18 maart 2015

Oprichting ABV De Bierkaai een feit

AANGIFTE VAN EEN GEBOORTE

 

De geboorte van een nieuwe vereniging in het Amsterdamse waar en waarop gerstenat gedronken kan worden en over de bereiding ervan wordt gesproken is een feit.

De roepnaam is De Bierkaai.

 

We zijn als bierliefhebbers en brouwers al een aantal keer bij elkaar gekomen maar als vereniging bestonden we nog niet officieel. Op 18 maart 2015 is daar dus verandering in gekomen door een bezoek aan de notaris en de benodigde handtekeningen.

Naast het passeren van de statuten, zoals het dure kopje koffie ook wel wordt genoemd, betekent dat aanmelding bij de Kamer van Koophandel. De Amsterdamse Brouw Vereniging de Bierkaai, of kortweg ABV de Bierkaai,  is daarmee een vaststaand feit geworden.

 

Het doel stond bij de eerste bijeenkomst in december 2014 eigenlijk al vast. Wij willen in de bierhoofdstad een vereniging hebben die zich richt op iedereen die geïnteresseerd is in het brouwen en proeven van bieren. En alhoewel Amsterdam door ons in de naam wordt gebruikt verwijst dat meer naar de plaats waar de hoofdactiviteiten georganiseerd worden dan naar de herkomst van de leden. Die komen namelijk niet alleen uit Amsterdam maar uit de wijde omtrek. Kortom iedereen is welkom.

 

Nu de vereniging officieel opgericht is zullen wij ook meer aan de weg gaan timmeren. Met diverse activiteiten gaan wij Amsterdam en omstreken duidelijk maken dat wij er zijn!

Wij hopen dat jullie willen meehelpen de Bierkaai te laten opgroeien zodat deze zich, met vallen en opstaan, vol zelfvertrouwen staande kan houden in de grote boze bierwereld.

 

Proost, op de Bierkaai!

Laatste nieuws

nieuwsoverzicht