Over de vereniging

Iedereen die lid is van De Bierkaai is gek op bier. Daarnaast brouwen vele leden zelf thuis bier. Een enkeling brouwt zelfs op professioneel niveau zijn of haar bieren. Ook zijn er leden die geen bier brouwen maar bijvoorbeeld graag bier drinken, met bier koken of op een andere manier met bier bezig zijn.

Omdat De Bierkaai nog volop in ontwikkeling is zijn er nog genoeg mogelijkheden voor leden om ook vorm te geven aan de vereniging. Graag horen wij van onze leden wat zij verwachten van de vereniging en wat zij graag zouden kunnen bijdragen.

 

Wil je eens kennismaken met ons? Vul dan het contactformulier even in.


Wat gebeurt er bij De Bierkaai?

 

Bijna iedere maand organiseert De Bierkaai een proefavond. Er worden een aantal bieren geselecteerd van leden die op de proefavond onder de loep worden genomen. Dit gebeurt in groepen en elke groep vult een proefformulier in. Dit is leerzaam voor zowel proever als brouwer. De proever leert op deze manier om bier beter te beoordelen en om aroma’s en smaken te herkennen en benoemen. De brouwer kan op deze manier feedback krijgen van deze proefnotities en hiervan leren.

 

Bieren ruilen
Tijdens de proefavonden worden er ook bieren geruild. Dit is een leuke gelegenheid om jouw bier te laten proeven door andere leden en ook verschillende bieren van andere leden te kunnen proeven.

 

Gastsprekers
Tijdens proefavonden zal er geprobeerd worden gastsprekers uit te nodigen om iets te komen vertellen over bier en het brouwproces. Denk aan een professionele brouwer die komt vertellen hoe er in zijn brouwerij bier wordt gebrouwen, een hopkweker die vertelt over de hopproductie of een keurmeester.

 

Workshops
Er zullen workshops georganiseerd worden over verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld:

Gist kweken
Temperatuur controller bouwen

Check onze agenda!

 

Brouwcursussen
Check onze agenda!

 

Excursies naar brouwerijen
We bezoeken regelmatig brouwerijen, mouterijen of andere bierige locaties.

 

Kennis delen met medebrouwers
Het leukste van alles. Deel jouw ervaringen met andere leden, kijk, praat en leer van elkaar om zo nog lekkerder bier te brouwen.

 

Gezamenlijke brouwdagen
Met een groep leden samen bier brouwen. Zien wat voor interessante installaties medebrouwers hebben gemaakt. Later kunnen de resultaten natuurlijk weer vergeleken en beoordeeld worden. Leuk én lekker.

 

Statuten en huishoudelijk reglement
De verenigingsstatuten zijn te vinden via deze link: Statuten (maart 2015)

Het huishoudelijk reglement is te vinden via deze link: Huishoudelijk reglement (maart 2020)