Geschiedenis

Het ontstaan van De Bierkaai
De wortels van de Amsterdamse Brouwvereniging de Bierkaai liggen bij www.hobbybrouwen.nl. Zaphod_B, een lid van het hobbybrouw forum startte dit topic in 2010 om eens te peilen of er geïnteresseerden waren voor een soort van brouwvereniging in Amsterdam. Vervolgens was het na november 2012 stil in dit topic totdat er in april 2014 weer nieuw leven in werd geblazen.

Er bleek op dat moment een behoorlijk aantal geïnteresseerden om een avond bijeen te komen om elkaars bieren te proeven en gezellig te kletsen over bier en brouwen. Omdat bij de 2e bijeenkomst bleek dat er best wel animo was en er ook behoefte was aan een wat georganiseerder evenement heeft een groepje mensen besloten hier iets officieels van te maken. Toen is De Bierkaai geboren. Het bestuur werd gevormd en de eerste bestuursbijeenkomsten werden gehouden.

 

Vrijdag 6 februari werd de eerste officiële clubavond georganiseerd en werd aan de eerste leden gepresenteerd wat de organisatie van De Bierkaai in grote lijnen van plan was.

Sinds maart 2015 is Amsterdamse Brouwvereniging De Bierkaai een officiële vereniging.

 

 

Geschiedenis


De bierkaai was de kaai in Amsterdam waar de vaten met bier aankwamen en de sjouwers werkten die de zware vaten met bier laadden en losten. De Bierkade was een deel van de Oudezijds Voorburgwal, gelegen bij de Oude Kerk. De bewoners van dit deel van Amsterdam stonden bekend als onoverwinnelijke vechtersbazen. Daarvan is het spreekwoordelijke vechten tegen de bierkaai afgeleid: je inzetten voor een hopeloze zaak.

Bron: Wikipedia, Bierkaai